Här är le Snack

Skolans ledning är fast besluten att öka de egna inkomsterna. Ett av projekten är caféet som öppnade i mitten av februari 2014. Öppningen sammanföll med karnevalens första dag och blev därmed extra festlig.

Skolan har haft en juicebar som varit öppen sporadiskt under senare år. Tack vare tillbyggnaden har den renoverats och även fått ett rum inomhus. Dessutom finns ett stort kök. Sedan 2012 finns en vedeldad ugn, även den med svensk sponsor. Nu finns kök att tillreda i för att sedan grädda i ugnen.

I caféet säljs alla de goda juicerna man gör och olika typer av bröd. Sandwich på baguette som jäst länge, muffins, sockerkaka, chin chin som är klenäter med smak av kummin, samosa, piroger med grönsaksfyllning och annat friterat.

Caféet är öppet alla dagar. Föreningens sekreterare, Anne Chaabane, jobbade tre veckor med utbildning och start av caféet. Hon lockade även dit Ansou, f d kock på Siticoto, som visade sig gilla att baka och använda ugnen. Den hade stått oanvänd i två år. Se bilder. Från november har bemanningen ändrats.