Le Snack

Café Le Snack öppnade i mitten av februari 2014 på karnevalens första dag, som gjorde det extra festligt.

Här säljs alla de goda juicerna man gör och olika typer av bröd. Sandwich på baguette som jäst länge, muffins, sockerkaka, chin chin som är klenäter med smak av kummin, samosa, piroger med grönsaksfyllning och annat friterat.

Caféet är öppet alla dagar. Föreningens sekreterare, Anne Chaabane, jobbade tre veckor med utbildning och start av caféet. Hon lockade även dit Ansou, tidigare kock på Sitocoto.  Det visade sig att han gillade att baka och använda den vedeldade ugnen. Den hade stått oanvänd i två år. I juli och november ändrades bemanningen.

Alltför populärt
I maj 2014 blev skolledningen oroad. Kostnaderna för ingredienser var större än inkomsterna. Vid starten sattes priserna mer utifrån vad man trodde kunderna ville betala. På skolledningens begäran beslöt stödföreningen att inkomsterna av försäljning skulle gå till caféet från juni 2014.

Efter fem månader visade det sig att inkomsterna blev hela 24.000 kr, hälften avsåg juicer. Storsäljare är chin chin – klenäter med kummin – bullar och piroger. Man använde under den tiden 400 kg mjöl, 150 kg socker och 95 l olja.

20140702_114918 37 38

Ansou visar chin chin och
Lamine står framför ugnen
med de populär bullarna