Sedan 2008 har skolan ett område på 90 x 40 m, som man vill utveckla till en ny trädgård. Avsikten är att ha fruktträd för att ge råvaror till marmelad och juice som kan säljas i skolans butik. Man ska också odla grönsaker.Det finns inte ekonomiskt utrymme att anlägga trädgården inom ordinare budget. Därför uppskattade skolans ledning stödföreningens förslag att låta producera brickor och låta vinsten gå till den nya trädgården. Den största utgiften är en mur runt området. Nu finns trästaket med taggtråd, men det räcker inte för att utestänga djuren som går fritt, kor, grisar m m. Vinsten från försäljning av väskor, lakan m m, går också till detta speciella projekt.

I slutet av april 2012 levererades de första brickorna och t o m oktober har 12.000 kr sänts till skolan. I juni bad ledningen att få medel för att anlägga brunnen före regnperioden.

Den är nu klar och trots det kraftiga regnet var den här tomten helt torr, medan trädgården vid skolan vara helt översvämmad.

I november levererades 100 brickor med 7 olika motiv. Skolan väljer tygerna. Det är Åry Trays som producerar brickorna i pressat trä. De kan nu köpas här på hemsidan, pris 150 kr plus frakt.