Under 2012 beslöt föreningen att stödja skolans särskilda projekt – den nya odlingslotten som ligger vid infarten till Kafountine. I juni 2013 planterades träd, apelsin, mandarin och papaya. Det ger råvaror till framställningen av juice och marmelad, som säljs. Grönsaker sätts efter regnperioden. Föreningen har förmedlat gratis fröer från Nelson Garden (returer från butikerna).

Inkomster av all försäljning går direkt till projektet. I maj 2012 började föreningen sälja brickor i björkfanér med afrikanskt tyg. På ett år blev nettovinsten 15.000 kr.

2012 grävdes brunnen. Det finns gott om vatten. Inhägnaden med taggtråd höll inte djuren borta, dvs de kor, getter och grisar som strövar fritt omkring. Föreningen beslöt i samråd med skolan att satsa på elstängsel som drivs av en solpanel. Det är en nyhet för alla. Stängslet lastades i container från Stockholm i november och anlände i februari 2013.

Då var styrelseledamoten Anne Chaabane där och kunde dokumentera hur man packade upp och provade. Wasa är allt i allo på skolan. Han är dövstum och har inte fått lära sig läsa och skriva. Men det var han som satte ihop alla delarna i stängslet och fick det att fungera. Provuppställningen på skolans gård visade det.

I juni 2013 sattes 112 isolatörer fast i de hårda grenarna och repen rullades ut. Nästa steg i utvecklingen mot en handelsträdgård är pump i ett vattentorn och en byggnad för förvaring. Odlingslotten är stor, 100 x 40 m.