Världen står stilla men behoven av stöd och hjälp växer. Precis som alla länder är Senegal mitt i en period av oro och sorg. Skolan som under en period varit stängd är nu åter öppen och man har startat upp terminen igen. Vid denna tid brukar skolan egentligen vara stängd men för att kompensera för den missade undervisningen har man valt att starta skolan ändå. Regnperioden har dock startat tidigt i år och gör det extra svårt att genomföra undervisningen på skolan.

Kunskapsbristen kring vikten av goda hygienvanor består och det är fortsatt viktigt att lära ut detta. Just nu finns inga kända fall av Covid-19 i Kafountine.

Vi vill också meddela att en av skolan rektorer Tanjo Diabang varit svårt sjuk efter en stroke. Han var under en tid fast i Gambia på grund av den rådande pandemin men är nu tillbaka i Kafountine. Tyvärr har han blivit sämre igen och vi hoppas verkligen att han återhämtar sig inom en snar framtid. 

Skolan står alltså i en svår tid av ovisshet med både sjukdom i ledningen och en pandemi. Därför behöver skolan er hjälp. Hjälp oss att bidra till en bättre undervisning och som stöd för de rektorer och lärare som just nu kämpar för elevernas och deras familjers skull.

 

Tillsammans gör vi skillnad!